szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Külföldi önkéntes munkáról, az e-sportról és a Bécs alatti csatornahálózatról is kell olvasniuk a németből középszinten érettségizőknek.

A középszintű írásbeli második feladatsora a nyelvhelyességi tudást méri – a diákoknak összesen három feladatot kell megoldaniuk.

A németérettségin egyébként egy négy részből álló feladatlapot kell kitölteniük a diákoknak, középszinten 180, emelten pedig 240 percük van a megoldásra. A középszintű írásbeli az olvasott szöveg értését, a nyelvhelyességi tudást, a hallott szöveg értését és az íráskészséget méri.

A németérettségiről szóló, folyamatosan frissülő tudósításunkat itt találjátok:

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.