szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több mint 73 ezren írják ma a magyarérettségit az országban. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint az idei szabályok komoly választás elé állítják a diákokat.

A járvány miatt a szóbelik idén is elmaradnak. Aki betegség vagy karantén miatt nem tud levizsgázni, csak ősszel pótolhatja. Mivel az érettségi a felvételi alapja (is) - így akár egy évet is csúszhatnak a továbbtanulással a hiányzók.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azt mondta az RTL Híradónak, hogy szerintük nem kizárt, hogy emiatt sokan akár betegen is megkockáztatják az érettségit.

A mai vizsgáról folyamatosan frissülő tudósításunkat itt találjátok.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.