szerző:
Tóth Alexandra
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Gondban vagytok a statisztikával? Esetleg a logaritmus vagy éppen a geometria megy nehezebben? Egy hiánypótló YouTube-csatornának köszönhetően már néhány óra alatt bővülhet a matekérettségihez szükséges tudásotok.

Rengetegen tartják életmentőnek Retkes Péter videóit, ami nem csoda, mivel ezekben úgy veszi végig a feladatokat, hogy még annak is megjön a kedve a matekhoz, aki egyébként retteg tőle.

A következő videóban 100 feladatot oldhattok meg vele a matekérettségi első részéből, kevesebb mint három óra alatt:

A matekérettségi második részének legkönnyebb feladatairól is készült videó - ezt itt találjátok. Ha pedig arra vagytok kíváncsiak, hogyan érdemes használnotok a négyjegyű függvénytáblázatot ezt a videót érdemes megnéznetek.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.