szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Úgy érzitek, hogy szükségetek lenne plusz gyakorlásra és több felkészülésre az érettségi előtt? Itt a lehetőség, hogy az utolsó hetekben átismételjétek a történelem tételeket, matekfeladatokat vagy a közgáz témaköröket - idén is ingyenes felkészítőket tart az utolsó hetekben a Corvinus Egyetem felkészítőcsapata.

A Studium Generale idén is megrendezi közvetlenül az írásbeli érettségi előtt felkészítőmaratonjait. Három tárgyból - matek, töri és közgáz - tartanak a következő hetekben intenzív előadássorozatot.

Mikor és hol?

Matekból április 21. és 23 között, töriből április 27. és 30. között, közgázól pedig május 6-án és 7-én lesz az idei tanulós maraton. A szokottól eltérően, de cseppet sem meglepő módon 2021-ben mind a három esemény online lesz, így bárki becsatlakozhat ingyenesen a közvetítésekbe. A szervezők azt ígérik, az online streamben előkerülnek majd az érettségin leggyakrabban előforduló, legeslegfontosabb témák.

Pontosan miről lesz szó?

A Matek Maratonon tipikus érettségi feladatokon keresztül mutatják majd be a vizsgán is előforduló témaköröket, de olyan tippekkel és trükkökkel is készülnek, amelyekkel egy kicsit felturbózhatjátok a pontszámaitokat. Ha matekoznátok még egy kicsit, akkor itt tudtok jelentkezni az eseményre.

A Töri Maratonon is előkerülnek a slágertémák, melyek utolsó átismétlése nagy segítséget jelenthet majd akár az esszéknél is. A 30-60 perces összefoglaló előadásokkal átismételhetitek az összes fontos témát, ami akár közép-, akár emelt szinten előkerülhet. Az előadások minden nap 14:00 és 19:00 között lesznek YouTube-on, így bárki, bárhonnan egyszerűen bekapcsolódhat - írják a szervezők. Ha töriből kellene extra segítség, itt jelentkezhettek az eseményre.

A Közgáz Maraton május 6-7. között lesz megtartva, ahol átismételhettek minden lehetséges témakört elméleti és gyakorlati szinten is. A közgáz felkészítőt itt találjátok.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

   

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!