szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 18. év alatti és feletti diákokat különböző vakcinákkal oltják majd.

A kormány döntését Vesna Kerstin Petric, az egészségügyi minisztérium munkatársa azzal indokolta, hogy azt szeretnék, ha a diákok nyugodt körülmények között, biztonságban készülhetnének a május 4-én kezdődő érettségi vizsgákra, amely csaknem 17 ezer tanulót érint az országban.

Mivel a koronavírus elleni oltás önkéntes, arra kérte a diákokat, hogy pénteken, de legkésőbb hétfőn délig jelentkezzenek a lakhelyükhöz legközelebb lévő oltóközpontokban. A tisztségviselő hozzátette: a 18. életévüket betöltő tanulókat az AstraZeneca-, a 18 éven aluliakat pedig a Pfizer/BioNTech-féle vakcinával oltják be.

Nem mindenhol lesznek idén érettségik

Több európai országban törölték az idei érettségit a koronavírus-járvány miatt, máshol megtartják ugyan a középiskolai záróvizsgákat, de a diákok kapnak majd némi könnyítést. Van, ahol online írásbeliket és szóbeliket tehetnek a végzősök, máshol pedig abban reménykednek, hogy május végére, június elejére csitul majd a járvány, így hagyományos formában lehet majd megszervezni az érettségi vizsgákat. A külföldi körképünket itt találjátok.

Mindeközben már itthon is kiderült, mi lesz az idei érettségik sorsa: néhány kivételtől eltekintve csak írásbeli érettségik lesznek. Arról, hogy pontosan milyen szabályok vonatkoznak a 2021-es érettségikre, itt írtunk korábban.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!