szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A minisztérium többször is azt mondta, hogy a tervek szerint idén írásbeli és szóbeli vizsgák is lesznek - a petíciót már több százan aláírták.

Kérvényezzük a 2021-es tanév júniusában történő szóbeli vizsgák eltörlését

- írják a petíció létrehozói. Többek között azzal indokolják ezt, hogy a tavalyi évhez képest radikálisan megnőtt a napi új fertőzöttek és a napi elhunytak száma is. Ezen felül a 18 éves korosztály az oltási sorrend legvégén van, tehát kevés esélyt látnak arra, hogy sorra kerüljenek júniusig. Az Emmi viszont nemrég azt mondta, "az érettségit a tavalyi tapasztalatok hasznosításával, jelenlegi terveink szerint hagyományos módon szervezzük meg. Természetesen a kormány és az operatív törzs folyamatosan figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását, és ha szükséges, meghozza a megfelelő intézkedéseket."

A petíció létrehozói szerint a szóbeli érettségi vizsga eltörlésével az érettségiző diákok és tanáraik megbetegedésének kockázatát kontaktok limitálásával jelentősen csökkenteni lehetne. A részletes indoklásban ezen felül kiemelik azt is, hogy szerintük az online oktatás nem olyan hatékony, mint a hagyományos, ugyanis a jelenlegi helyzetben a diákoknak nem volt lehetőségünk a szóbeli felelések menetét vagy a kísérleteket gyakorolni, végignézni az emelt szintű természettudományi tárgyak szóbeli vizsgájához. 

 Az elmúlt két tanévben, ami 20 hónap, csak 6 hónapot volt lehetőségünk személyes oktatásban részt venni - írják.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!