szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ezt a szabályt érdemes észben tartanotok.

Részvizsga esetén csak abban az esetben jár a nyelvtudásért többletpont, ha a fogyatékossággal élő (sajátos nevelési igényű) jelentkező szakvéleménnyel tudja igazolni, hogy nem tud komplex nyelvvizsgát letenni - olvasható a Felvin.  

Ilyenkor a B2-es (középfokú) szóbeli vagy írásbeli államilag elismert nyelvvizsgáért ugyanúgy 28 többletpont, a C1-es (felsőfokú) szóbeli vagy írásbeli államilag elismert bizonyítványért pedig 40 pluszpont járhat, mint a komplex vizsgáért.

Mit érdemes még tudni a részvizsgákról?

Ha különböző típusú szóbelit és írásbelit tesztek - azaz az egyik egynyelvű, a másik pedig kétnyelvű -, de ugyanabból a nyelvből és ugyanazon a szinten, akkor az egynyelvű komplex nyelvvizsga-bizonyítvánnyal egyenértékűnek minősül.

A különböző szinten tett egy- és kétnyelvű részvizsgák egyesítésére a következő szabály vonatkozik: komplex nyelvvizsgaként mindig az alacsonyabb szintű vehető figyelembe. Tehát, ha ugyanabból a nyelvből van egy középfokú szóbelitek és egy felsőfokú írásbelitek, az középfokú komplex nyelvvizsgaként vehető figyelembe.

Azt, hogy miért kaphattok még többletpontot, itt nézhetitek meg. A 2021-es felvételivel kapcsolatos összes cikkünket pedig itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!