szerző:
Tóth Alexandra
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Néhány nap múlva kiderülnek a keresztféléves ponthatárok. Ezt követően hivatalos értesítést is kaptok majd arról, hogy melyik képzésre vettek fel titeket.

Várhatóan 2021. január 25-én határozzák meg a felvételi ponthatárokat. Úgyhogy aznap kiderül, felvettek-e benneteket valamelyik felsőoktatási intézménybe. A döntésről hivatalos értesítést - úgynevezett besorolási döntést - is fogtok kapni, amit az E-felvételi felületéről tudtok majd letölteni - a dokumentum elérhetővé válásáról e-mailt fogtok kapni legkésőbb 2021. január 25-ig.

A besorolási döntésben a Hivatal megállapítja, hogy - a felvételin megjelölt és rangsorolt képzések közül - mely szak esetében értétek el a felvételhez szükséges ponthatárt. Ugyanis a ponthatár alatti felvételi összpontszámmal sajnos nem vehetnek fel titeket. Abban az esetben viszont mindenképpen fel kell venni benneteket, ha elértétek a ponthatárt, kivéve, ha a jelentkezési sorrendben előrébb megjelölt helyre már felvételt nyertetek, vagy ha a felsőoktatási intézmény a meghirdetett szakot nem indítja el. Ez utóbbira akkor kerülhet sor, ha a felvétel alapvető feltételeit teljesítő minimális létszámnál kevesebb a jelentkező - olvasható a Felvin.

Mindezek után legkésőbb február 2-ig felvételi határozatot is kaptok attól a felsőoktatási intézménytől, ahol februárban megkezdhetitek a tanulmányaitokat. Ebben fognak titeket tájékoztatni a beiratkozás helyéről, idejéről és az ezzel összefüggő teendőkről is.

A 2021-es keresztféléves felvételivel kapcsolatos összes cikkünket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!