szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már nincs egy teljes hónap, és elkezdődik az őszi érettségi szezon. De mit tehettek akkor, ha emelt szintű érettségire jelentkeztetek, viszont elkevertétek a vizsgabehívótokat? Itt a válasz.

Azt már biztosan tudjátok, hogy az emelt szintű érettségit nem a saját iskolátok szervezi meg, hanem  a területileg illetékes megyei/fővárosi kormányhivatal. Így az emelt szintű vizsgák vizsgabeosztásra vonatkozó vizsgabehívókat is az illetékes kormányhivatal juttatja el hozzátok.

De akkor sem kell kétségbeesnetek, ha véletlenül elkevertétek a vizsgabehívótokat, mivel szerencsére ez pótolható. A dokumentum pótlásával kapcsolatban annak a városnak a kormányhivatalát kell felkeresnetek, ahova jelentkeztetek érettségizni. A területileg illetékes kormányhivatalok listáját az Oktatási Hivatal oldalán találjátok.

Milyen eredményt kell elérni az emelt szintű idegen nyelvi érettségin ahhoz, hogy az érettségi bizonyítványotok nyelvvizsga-bizonyítvánnyal legyen egyenértékű? Milyen szabályok vonatkoznak a középszintű érettségire, illetve kiváltható-e nyelvvizsgával az érettségi? Korábban itt gyűjtöttünk össze minden fontos kérdést és választ a nyelvi érettségi és a nyelvvizsga kapcsolatáról.

Változik az érettségi követelményrendszere: a kérdés csak az, hogyan és kiknek

A tanév kezdete előtt egy nappal hatályon kívül helyezte az Emmi az érettségi részletes követelményéről szóló rendeletet. Bár az őszi érettségizőket még nem érinti a változás, a májussal vizsgázókat már érheti meglepetés.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!