szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan kiderülnek a ponthatárok és véget ér a 2020-as felvételi időszak első része. De mikor is érkezik az sms arról, bekerültetek-e az egyetemre? Kell-e aggódni, ha nem kapjátok meg pontosan nyolckor az üzenetet? Fontos kérdésekre válaszolunk.

Ha megadtátok a telefonszámotokat az E-felvételi felületén, akkor a ponthatárok kihirdetésének estéjén sms-t is kaptok majd az eredményről. A felvi azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy a szolgáltatónak nagyszámú üzenetet kell kiküldenie, ezért ne ijedjetek meg, ha csak órákkal később érkezik meg az sms.

Ha pedig mégsem kaptok üzenetet, annak számos oka lehet: például tévesen adtátok meg a mobilszámotokat, esetleg az időközben megváltozott. Az eredmény azonban nemcsak innen tudható meg, hanem este nyolc után az E-felvételiben is megnézhető, illetve az Eduline-on is folyamatosan beszámolunk majd róluk.

A hivatalos felvételi értesítés - ez az ún. besorolási döntés - egyébként az e-felvételi hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető, erről e-mailben is értesítés fogtok majd kapni augusztus 5-ig.

Ilyen volt a tavalyi pótfelvételi

Minden évben van pótfelvételi, amit a ponthatárok kihirdetése után szoktak meghirdetni. Megnéztük, hogy milyen volt a tavalyi pótfelvételi.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!