szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen "legális puskákat" használhattok az idei érettségin? Összegyűjtöttük a legfontosabbakat.

Idén csak írásbeli vizsgák lesznek, a jelenlegi tervek szerint május 4-étől írják a feladatlapokat az érettségizők. A fő tárgyaknál külön szabályok vannak arra vonatkozóan, hogy milyen segédeszközt vihettek magatokkal.

Töri

A töriérettségin háromféle atlaszt fogadnak el a vizsgán, fontos, hogy ezeket nem tartalmazhatnak kronológiai adattáblázatot. Az atlaszok ISBN-kódjait mindenképp ellenőrizzétek a vizsga előtt, ugyanis az atlaszokat az írásbelire ti viszitek magatokkal. A kódok a következők:

  •  Történelmi atlasz középiskolásoknak FI-504010903 (1. kiadás, 2015)
    ISBN 978-963-682-880-6
  • Történelmi atlasz középiskolásoknak FI-504010903/1 (1. átdolgozott kiadás, 2016)
    ISBN 978-963-436-002-5
  • Történelmi atlasz középiskolásoknak FI-504010903/2 (1. kiadás, 2017)
    ISBN 978-963-436-159-6

Matek

A matekérettségin szintén nektek, vizsgázóknak kell gondoskodniuk a következőkről: használhattok függvénytáblázat - ebből akár többfélét is egyszerre -, zsebszámológépet, körzőt vonalzót és szögmérőt. Ezeket is érdemes összegyűjteni, előkészíteni a vizsga előtti napokban. A számológép esetén külön kikötés, hogy "szöveges adatok tárolására és megjelenítésére" ne legyen alkalmas.

Magyar

A magyar nyelv és irodalom az egyetlen olyan fő tárgy, ahol nem nektek kell gondoskodnotok a segédeszközökről. Ebből a tárgyból a vizsgabizottság biztosít - tantermenként négy példányban - helyesírási szótárat. A vizsga alatt ezt is érdemes lehet majd lapozgatni, főleg, ha elbizonytalanodnátok.

Nyelvi érettségik

Az idegen nyelvi érettségik esetén ti magatok vihettek a vizsgára egy nyomtatott szótárat, amit csak a vizsga negyedik részénél, az íráskészséghez használhatjátok.

Tippek az utolsó hétre: ezeket kell átnézni a matekérettségi előtt

Hamarosan elérkezik a pillanat, amikor a végzős diákoknak túl kell esniük életük első nagy vizsgahelyzetén, és meg kell írniuk az érettségi vizsgákat. Most a Studium Generale (SG) matematika szekciójának vezetője adott tanácsokat, miket érdemes összeszednetek az érettségi előtt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!