szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elmarad az érettségi a koronavírus-járvány miatt Szlovákiában - jelentette be Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter csütörtökön.

A szlovák kormány még márciusban úgy döntött, hogy az írásbeli vizsgákat törli, akkor azonban még úgy volt, hogy a diákok szigorú higiéniai feltételek mellett szóban érettségizhetnek - szúrta ki a 444.hu.

A mostani döntés szerint szóbeli sem lesz, a középiskolások érettségi helyett az elmúlt négy évben megszerzett jegyeik átlaga alapján kapják meg a végső értékelést az érettségi bizonyítványban. Az érettségi tantárgyaknál az év végi jegyek mellett a harmadik és a negyedik évfolyam félévi eredményeit is figyelembe veszik.

A végzős diákok május 12-ig kapják az érettségire javasolt jegyet, május 15-ig jelezhetik, ha azzal nem elégedettek, és klasszikus szóbeli vizsgát tehetnek a jobb jegy érdekében - mondta az oktatási miniszter.

Meddig tolható az érettségi, hogy ne boruljon a teljes felvételi?

Érdekes kérdés, amivel az elmúlt tíz évben biztosan nem, de lehet, hogy még soha nem kellett ilyen komolyan foglalkozni. Mennyi idő alatt lehet megszervezni, megtartani és kijavítani a vizsgákat úgy, hogy mindez ne veszélyeztesse az idei felvételiket?

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.