szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az érettségin a 65 év feletti tanárok is részt vehetnek a vizsgáztatásban és a május 4-ei időpont változtatásának jelenleg nincs kijelölt határideje.

Az ATV azzal a kérdéssel fordult az Emberi Erőforrások Minisztériumához, hogy azok a tanárok is érettségiztethetnek-e, akik a veszélyeztetett korosztályba tartoznak, vagyis 65 év felettiek. "Az érettségi vizsgák lebonyolítása során nem határoztunk meg jogszabályban életkori korlátokat" - közölte az EMMI sajtóosztálya az ATV kérdésére, hogy a 65 év feletti tanárok is részt vehetnek-e az érettségi vizsgák lebonyolításában.

Az EMMI hozzátette, hogy az idősebb vagy alapbetegséggel rendelkező kollégák tehermentesítése ajánlott. „Jogszabály eddig sem írta elő, hogy csak az intézménnyel jogviszonyban álló tanárok vegyenek részt az érettségi lebonyolításában, erre eddig is volt példa, erre erősítettünk rá az ajánlásban, hogy ez lehetséges” – mondják. Maruzsa Zoltán és több pedagógusi végzettséggel rendelkező kollégája is ilyen módon kapcsolódik be az érettségi vizsgák felügyeletébe - írják.

Az érettségi időpontjának halasztásával kapcsolatos határidőről annyit mondtak, hogy „az esetleges időpont változtatásnak jelenleg nincs kijelölt, végső határideje”.

Mégsem lesz elég felügyelőtanár az idei érettségihez?

Tegnap már Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár is bejelentkezett felügyelőnek az idei érettségihez. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezet (PDSZ) pedig úgy tudja, hogy már általános iskolai tanárokat toboroznak a május 4-ei érettségi lebonyolítására.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!