szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szombaton írták meg matekból a közép- és emelt szintű próbaérettségit azok, akik részt vettek a Studium Generale, a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos előkészítőjének próbaérettségi napján. Ha lemaradtatok róla, most megtudhatjátok, hol álltok a felkészülésben.

Ha szeretnétek kipróbálni magatokat a vizsgák előtt, akkor nincs más dolgotok, csak nyissátok meg vagy akár nyomtassátok ki a feladatokat, vegyétek elő a számológépet és a négyjegyű függvénytáblázatot, és - minden érettségi szabályt, időtartamot betartva - töltsétek ki a feladatsort. Végül görgessetek a cikk aljára a megoldásokért.

A középszintű matekérettségi első részét itt nézhetitek meg:

A második, hosszabb feladatokat tartalmazó részt pedig itt:

Ha emelt szinten tesztelnétek a matektudásotokat akkor itt nézhetitek meg a nehezebb feladatsort:

Ha mindent megoldottatok és leellenőriztetek, akkor pedig a megoldásokat itt nézhetitek meg középszinten és emelt szinten:

Idén érettségiztek? Eddig kell teljesítenetek a közösségi szolgálatot

Az érettségi egyik fontos felvétele az ötven óra közösségi szolgálat teljesítése. De meddig kell ezt teljesítenetek? És mi a helyzet akkor, ha előrehozott érettségit tesztek? Fontos kérdésekre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.