szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem csak a felvételi sorrend számít, arra is figyelnetek kell, hogy a képzési hely és nyelv is a megfelelő legyen. Ezt hol tudjátok megnézni? Mutatjuk a szabályokat.

A felsőoktatási felvételi eljárásban idén is legfeljebb hat helyet jelölhettek meg, azonban fontos, hogy a képzéseknél ügyeljetek a képzési hely és nyelv megfelelő kiválasztására is. Ezt a meghirdetett képzés neve tartalmazza.

Honnan láthatjátok, hogy melyik városban indul a képzés?

Amennyiben a meghirdetett képzés neve nem tartalmaz települést, akkor a meghirdető kar/intézmény címe szerinti településre vonatkozik a meghirdetés. Az ettől eltérő település nevét a meghirdetésben zárójelben jelölik. Hasonló módon, a meghirdetett képzések nyelve magyar, ha nincs a nyelv külön jelölve.

A 2020-as felvételiről itt olvashatjátok cikkeinket.

A Szegedi Tudományegyetemre felvételiztek? Ennyien kerülhetnek be idén a képzésekre

Február 15-ig jelentkezhettek a 2020-as felvételin valamilyen felsőoktatási képzésre. Új cikksorozatunkban megnézzük, hányan kerülhetnek be a különböző egyetemekre és főiskolákra ebben az évben. Harmadik rész: Szegedi Tudományegyetem.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.