szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha idén érettségiztek, a tételek mellett ezeket a fontos határidőket, szabályokat és teendőket is érdemes észben tartanotok. Most összegyűjtöttünk minden fontos infót a májusi vizsgaidőszakról.

Jelentkezési határidő

A jelentkezési határidő a május-júniusi vizsgaidőszak esetén február 15-e, ami 2020-ban szombatra esik. Jó hír, hogy a tavaszi vizsgaidőszaktól újra lehet előrehozott érettségit tenni természettudományos tárgyakból is. Erről bővebben itt olvashattok.

Vizsgadátumok

Mint említettük, a tételek mellett a fontos határidőket és dátumokat is érdemes ismernetek már az érettségi időszak előtt. Mikor kezdődik és meddig tart a május-júniusi érettségi, és mikor vizsgáznak az egyes tárgyakból a diákok? Itt a menetrend.

Emelt szintű tételek

Májusban vizsgáztok, és már tudjátok, pontosan milyen tantárgyból szeretnétek emelt szinten érettségizni? Itt vannak a 2020-as emelt szintű tételek magyarból, történelemből, matekból, a természettudományos tárgyakból. Még azoknak is összeállítottunk egy kis segédletet, akik idegen nyelvből szeretnének emelt szintű vizsgát tenni. Itt a teljes lista. 

Vizsgák menete

A májusi időszakról eddig nyilvánosságra hozott anyagokat folyamatosan böngészhetitek az Oktatási Hivatal oldalán. Itt megnézhetitek a vizsgaleírásokat, követelményeket, témákat és az egyes vizsgákat érintő változásokat is.

Mikor lesz a 2020-as tavaszi érettségi? Itt az összes vizsga dátuma

Mikor kezdődik és meddig tart a május-júniusi érettségi, és mikor vizsgáznak az egyes tárgyakból a diákok? Itt a menetrend.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.