szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már van egy OKJ-s bizonyítványotok és szeretnétek egyetemre vagy főiskolára jelentkezni? Mutatjuk, mennyit ér a szakképesítés.

Legfeljebb egy, 1993 után szerzett, az Országos Képzési Jegyzékben szereplő 54-es vagy 55-ös szakmaszámú szakképesítésért 32 többletpont adható, ha szakiránynak megfelelő továbbtanulást terveztek. Mit jelent a szakiránynak megfelelő továbbtanulás? Itt megnézhetitek, hogy a képzési területeken milyen OKJ-s bizonyítványokat fogadnak el.

Fontos, hogy az adott képzési területen csak abban az esetben jár a szakképesítésért többletpont, ha a képzési terület intézményei erről közösen úgy határoztak - írja a felvételi tájékoztató.

A szakképesítés után járó többletpont kizárólag OKJ-bizonyítvány alapján kapható. Tehát nem adható többletpont például a technikusi bizonyítvány, a szakmunkás bizonyítvány, az érettségi-képesítő bizonyítvány, a szakközépiskolai képesítő bizonyítvány, az ECDL-bizonyítvány, illetve tanfolyamok elvégzését igazoló tanúsítványok, oklevelek alapján.

Ha kíváncsiak vagytok, mire kaphattok még többletpontot, akkor itt megnézhetitek a teljes listát.

A 2020-as egyetemi, főiskolai felvételiről itt olvashatjátok cikkeinket.

Ennyibe kerül a 2020-as felvételi: kiknek és mennyit kell fizetnie a jelentkezésért?

Idén felvételiztek egyetemre vagy főiskolára? Akkor ezeket érdemes már az eljárás megkezdése előtt kideríteni. Összeszedtük, mennyit kell fizetni a felvételiért.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.