szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kik jogosultak idén felvételi többletpontokra esélyegyenlőség jogcímen? Fontos kérdésre válaszolunk.

Jogszabály alapján kötelező többletpontot adni esélyegyenlőség címén, amennyiben a tájékoztató megjelenése (október 15.) és 2020. január 9. közötti időszak során teljesítitek az adott jogcím feltételeit, és a jogosultságotokat megfelelően igazoljátok - írja a Felvi.

Van, ahol nem jár többletpont esélyegyenlőségre?

Ilyen többletpontot, kivéve a művészet és művészetközvetítés képzési területhez tartozó szakok, az edző alapszak, valamint a művészeti tanárképzés esetében, ugyanis itt kizárólag gyakorlati vizsga alapján történik a pontszámítás.

Kik kaphatnak plusz 40 pontot?

Az esélyegyenlőség biztosítása érdekében 40 többletpontra jogosult

a hátrányos helyzetű,
a fogyatékossággal élő,
a gyermeke gondozása céljából fizetés nélküli szabadságon lévő, csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozást segítő ellátásban, gyermeknevelési támogatásban vagy gyermekgondozási díjban részesülő jelentkező - írja a felvételi tájékoztató.

Arról, hogy kik számítanak hátrányos helyzetűnek vagy például fogyatékossággal élőnek, arról bővebben itt olvashattok. A keresztféléves felvételiről itt olvashatjátok cikkeinket.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.