szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen ösztöndíjakat kaphattok, ha februárban kezditek el az egyetemet, főiskolát, és milyen összegű támogatásra számíthattok? Mutatjuk, hol találjátok a keresztféléves felvételizőkre vonatkozó, intézmények és karok szerinti hallgatói juttatások táblázatát.

November 15-ig jelentkezhettek egyetemre, főiskolára a keresztféléves felvételi keretében: a képzések februárban indulnak. A felvételi tájékoztatóban megnézhetitek azt is, milyen hallgatói juttatásokra számíthattok, illetve pályázhattok majd az egyes intézményekben, karokon: itt találjátok a táblázatot.

Csak az állami ösztöndíjas hallgatók kaphatnak tanulmányi ösztöndíjat - tanulmányi eredmény alapján -, illetve - pályázat alapján - rendszeres szociális ösztöndíjat és rendkívüli szociális ösztöndíjat. Szakmai, tudományos ösztöndíjra, illetve közéleti ösztöndíjra viszont az önköltséges formában tanulók is pályázhatnak.

Fontos, hogy a táblázat a fontosabb hallgatói juttatásokat tartalmazza, az adatok pedig tájékoztató jellegűek. A támogatások részletes szabályairól, rendszerességéről és a pontos összegekről az adott egyetemen, főiskolán kell érdeklődnötök.

A hallgatói ösztöndíjakról, támogatásokról szóló összes cikkünket itt nézhetitek meg, a keresztféléves felvételiről pedig itt olvashattok részletesen.

Érettségizők, figyelem! Ilyen támogatásra pályázhattok, ha jövőre kezdenétek el az egyetemet

Nemcsak az egyetemisták, hanem az utolsó éves középiskolások is pályázhatnak a Bursa Hungarica ösztöndíjra.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.