szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Áprilistól lesz majd újra dolga a felvételizőknek, ugyanis ekkor kezdődik a tavaszi ügyintézési időszak.

A jelentkezők április 19-ről követhetik nyomon rögzített adataikat, ellenőrizhetik a dokumentumok feldolgozottsági státuszát, láthatják a vizsgaeredményeiket, majd felvételi pontjait - írja a felvi.

Amennyiben az adatok feldolgozása során megállapítják, hogy a felvételi jelentkezéseteket hiányosan nyújtottátok be, felszólítást kaptok a hiányok pótlására. Ezért ha már most tudjátok, hogy lesz mit pótolnotok a tavaszi ügyintézés során, érdemes legalább fejben összeszedni a teendőket, hogy amikor eljön a hiánypótlási időszak, ne kelljen kapkodnotok.

Arról, hogy milyen esetekben kaptok hiánypótlási felszólítást, bővebben itt olvashattok. Azonban fontos, hogy nem minden dokumentumhiány (ilyen pl. többletpontra jogosító igazolás hiánya) esetén kaptok hiánypótlási felhívást. Ennek oka, hogy minden jelentkező egyénileg dönthet arról, hogy a lehetőségek közül milyen dokumentumok alapján kívánja a pontszámítást kezdeményezni. Ezért bizonyos szükséges dokumentumok beküldésére nektek kell figyelnetek, hiszen nem érkezik felszólítás.

Felvételi 2019: e-mailben érkeznek majd az értesítések

Érdemes-e folyamatosan ellenőrizni az E-felvételi rendszerében a feltöltött dokumentumok feldolgozottsági státuszát?