szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hogyan kalkulálhatnak pontjaikkal a 2019-es felsőoktatási felvételin azok a jelentkezők, akik diplomásként kezdenének el egy újabb alap- vagy osztatlan szakot?

A felsőfokú végzettségű jelentkezőket – ha alapképzésre, osztatlan képzésre vagy felsőoktatási szakképzésre jelentkeznek – a felsőoktatási intézmények a felsőfokú végzettséget tanúsító oklevél minősítése alapján is rangsorolhatják – hívja fel a figyelmet a felvételi tájékoztató. Vagyis ha valaki diplomásként jelentkezik egy szakra, az adott képzésen előírt emelt szintű érettségit sem kell letennie.

A pontszámítás szabályai intézményenként eltérhetnek, ezért a felvi.hu „egyetemek, főiskolák” menüpontjában nézzétek meg, rátok milyen szabályok vonatkoznak.

A felvételi tájékoztató arra is figyelmezteti a jelentkezőket: figyeljenek arra, hogy az adott felsőoktatási intézmény az oklevél minősítésének igazolását milyen pontossággal kéri.

Az összpontszám meghatározásakor az így kapott pontszámhoz hozzá kell adni azokat a többletpontokat, amelyekre a diplomás jelentkező jogosult.

A 2019-es felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Ilyen szakokra jelentkezhettek a 2019-es felvételin: itt a képzések teljes listája

Elindult a 2019-es felsőoktatási felvételi, az egyetemek és főiskolák közzétették jövő szeptemberben induló képzéseik listáját.