szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hány többletpontot kapnak a 2019-es felsőoktatási felvételin azok a diákok, akik dobogós helyet szereznek valamelyik tanulmányi versenyen?

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV), a szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenyén és az ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén elért 1-10. helyezésért 100, a 11-20. helyezésért 50, a 21-30. helyezésért 25 többletpontot kapnak a jelentkezők.

A Középiskolai Tudományos Diákkörök Országos Konferenciájának versenyein nagydíjasok 30, az első díjasok 20, az Ifjúsági Tudományos Innovációs Tehetségkutató Verseny dobogósai 30 pluszponttal kalkulálhatnak. Fontos feltétel, hogy tárgyanként csak egy versenyeredményért jár pont, és azzal is csak akkor lehet kalkulálni, ha az adott tárgy a kiválasztott szakon érettségi pontot adó tantárgy.

Az Országos Művészeti Tanulmányi Versenyeken egyéni indulóként szerzett dobogós helyért 20 pluszpont jár, míg az országos szakmai tanulmányi versenyen elért helyezés alapján a szakmai vizsga egésze alól felmentést kapott diákok – ha a szakiránynak megfelelően tanulnak tovább – 30 pluszponttal számolhatnak.

A 2019-es felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Mikor kezdődik a 2019-es egyetemi felvételi?

Meddig kell várni a 2019-es felsőoktatási felvételi szezon kezdetére? Mikor jelenik meg a felvételi tájékoztató és a meghirdetett szakok listája?