Közoktatás Eduline

Matek érettségi: ajándékfeladat és meglepetések

Elolvasom

A matekkal folytatódott az őszi érettségi írásbeli vizsgái. Az idei középszintű feladatsorban az első rész nehezebb volt, mint a korábbi évek vizsgafeladatai, a második részben viszont helyet kaptak egyszerűbb feladatok is. Szerepelt például térgeometriai, kombinatorikai feladat, elsőfokú és másodfokú egyenlőtlenség, valamint egy "ajándék" statisztikai feladat is.

Érettségi-felvételi Eduline

Könnyű volt az idei őszi magyarérettségi

Elolvasom

Közel húszezer diák vesz részt összesen a pénteken kezdődött érettségi időszakban, ami ma a közép- és emelt szintű magyar írásbelikkel folytatódott. A legtöbben úgynevezett előrehozott érettségit tesznek, vagyis "előre dolgoznak" a májusi-júniusi időszakra, amikor beindul a vizsgadömping. A magyar írásbelin idén egy Lázár Ervin novellát kellett elemezni.

Érettségi-felvételi Eduline

Amit tudni kell az őszi érettségi vizsgákról

Elolvasom

Szeptember 6-ig még lehet jelentkezni az őszi érettségi időszak alatt szervezett vizsgákra, melyek - mind közép, mind pedig emelt szinten - október közepén kezdődnek majd. A jelentkezési lapokat célszerű abban az iskolában beszerezni, ahol vizsgázni fogunk. A vizsgát tartó iskolák listájáról és a pontos menetrendről alább tájékozódhattok.