szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az nem kérdés, hogy a harmadik hullám elérte az iskolákat is. Egyre több igazgató dönt az Oktatási Hivatal engedélyével az online oktatás elrendelése mellett, azonban központi döntés még nem született. Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás ebben a helyzetben?

Az már hetek óta nem kérdés, hogy akár újabb szigorításokra is szükség lehet a járvány harmadik hulláma miatt - ezek pedig az iskolákat is érinthetik. Azonban megoszlanak a vélemények az iskolák bezárásáról, sokan egy pillanatot sem várnának tovább a rendkívüli szünettel, mások azokat a szülőket féltik, akik tavaly is hetekig - sokszor saját munkájuk rovására - felügyelték, tanították alsós vagy óvodás gyereküket.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) nemrég nyílt levélben kérte Orbán Viktort, hogy a komoly veszélyhelyzet miatt valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzésben is rendeljen digitális oktatást. Erre az operatív törzs akkor jelezte, egyelőre ezt nem tartják szükségesnek, noha a járvány harmadik hulláma felfutóban van. Azóta azonban csak tovább nőtt az érintett iskolák száma. Sőt, Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője és Kásler Miklós az Emmi tárcavezetője is belengette az iskolabezárások ötletét a napokban.

Ti mit gondoltok, mi lenne a legjobb döntés?

Hivatalos döntés még nincs, de az operatív törzs tájékoztatása alapján gondolkoznak a központi bezárásokon. Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!