szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy német egyetemen azokat keresik, akik végtelenül elkötelezettek a semmittevés mellet.

Sajnos a hamburgi képzőművészeti egyetem úgy hirdette meg a pályázatot, hogy a jelentkezőket Németország területéről várják a remek 1600 eurós (átváltva több mint 560 ezer forintos) ösztöndíjhoz.

Azok, akik résztvennének a pályázatban névtelenül egy rövid összefoglalóban le kell írniuk, hogyan képzelik a nagy semmittevést, és a pályázatok közül majd a zsűri választja ki a legmeggyőzőbbeket

Az ösztöndíjat megálmodó designkutató, Friedrich von Borries szerint egyáltalán nem könnyű semmit nem tenni, és most az aktívan semmittevés jelenségét akarják kutatni -írja a Guardian.

Az egyetem a kiválasztott pályázóknak január közepén fizeti majd ki a pénzt, amennyiben leadtak egy összefoglalót tapasztalataikról, de van Borries azt ígéri, hogy nem lesznek szigorúak, és nem fogják büntetni azokat, akik végül képtelenek voltak a pályázatukban megígért semmittevést megvalósítani.

5+1 dolog, amit mindenképp szerezzetek be még iskolakezdés előtt

A nyár után újra el kell kezdenünk az iskolakezdéssel foglalkozni, ugyanis hamarosan vissza kell ülni az iskolapadokba. Hogy idén gördülékenyebben menjenek az előkészületek, összeszedtük nektek azokat a dolgokat, amiket még szeptember elseje előtt érdemes lehet beszereznetek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!