szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megnéznétek a kötelező olvasmányok filmváltozatát? Elmélyítenétek a töritudásotokat vagy épp szeretnétek klasszikus filmekkel és mesékkel elütni az otthon töltött időt? Most egy olyan oldalt ajánlunk, ahol a koronavírus miatt összesen 90 film közül válogathattok teljesen ingyen.

A Nemzeti Filmintézet összesen 90 irodalmi adaptációt, történelmi filmet, ifjúsági, rajz-, mese- és dokumentumfilmet tett ingyenesen elérhetővé. Ezzel szeretnék segíteni a magyar irodalom, történelem és médiaismeret online oktatását, illetve a klasszikus filmek kedvelőinek otthoni kikapcsolódását.

Az irodalmi klasszikusok között olyan kötelező olvasmányok feldolgozásait is megtaláljátok, mint például A kőszívű ember fiai, A Pál utcai fiúk, Az aranyember, az Egri csillagok, a Légy jó mindhalálig, a Tanár úr kérem…, vagy éppen a Szent Péter esernyője.

A történelmi válogatásba bekerült A Hídember, a Budapesti tavasz, a Föltámadott a tenger, a Háry János, a Petőfi ’73 és a Valahol Európában is.

A gyermek- és ifjúsági filmekkel akár a család óvodás tagjait is le lehet kötni, ugyanis olyan klasszikusok kerültek a listába, mint például A kiskakas gyémánt félkrajcárja, a Keménykalap és krumpliorr, a János vitéz, a Kincskereső kisködmön, a Lúdas Matyi, a Szaffi és a Vuk. Valljuk be, ezeket még néhány idősebb gyermek és szülő is szívesen megnézi nosztalgiázás gyanánt.

Hét sorozat, amit végig nézhettek a karantén alatt - programajánló

Karantén és távoktatás? Ha már minden könyvet elolvastatok és minden filmet láttatok, akkor nincs más hátra: jöhetnek a sorozatok. Most összeszedtünk nektek néhány új, vagy nem annyira ismert sorozatot, amit érdemes megnézni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!