szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Színművészek olvasnak fel kötelező olvasmányokat a koronavírus-járvány alatt zajló online oktatást segítve - így fog kinézni a gyakorlatban.

Ahogy mi is írtunk róla, az ötletet Bíró Kriszta színésznő tette közzé a Facebook-oldalán. A projekthez azóta arculat, Facebook-oldal, YouTube-csatorna és internetes tárhely készült, ezeken kereshetőek a feltöltött videók évfolyamok, szerző és előadó szerint is.

A szervezők felvették a kapcsolatot egy olyan interneten szerveződő csoporttal, amelyben pedagógusok osztják meg egymással az online-tanítással kapcsolatos tapasztalataikat. Az oktatók listát állítanak össze azokból az irodalmi művekből, amelyek a tananyagban szerepelnek. Emellett létrehoztak egy csoportot azoknak a színészeknek, akik szeretnének részt venni a kezdeményezésben. Mint írták, máris nagyon sokan jelentkeztek.

A felolvasás videófelvételét mindenki a saját otthonában készíti el, a videókat feltöltik egy tárhelyre, ahonnan technikailag egységesítve, vágva, fényelve a Művészek az Otthoni Oktatásért (MOTTO) honlapjára kerülnek. Innen tudják az online-tanórákon a pedagógusok használni ezeket az anyagokat.

"Bízunk abban, hogy a járvány-veszély elmúltával is használhatóak lesznek ezek a felvételek valamennyi diák és tanár számára. Létrejöhet egy olyan internetes enciklopédiája az irodalomnak, ami most és a jövőben megszeretteti az olvasást a gyerekekkel" - szerepel a közleményben.

A magyar tanárszakos hallgatók is segítenének - mozgalmat indítottak

Az f21.hu oldal indított egy mozgalmat, melynek keretében az ország minden részéről pedagógushallgatókat toborznak, hogy az érettségire készülő diákoknak tudjanak segíteni a felkészülésben - természetesen ingyenesen - a jelenlegi helyzetben is - írják.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.