szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A NASA több érdekes bolygót fedezett fel, mióta 2018 nyarán belekezdtek a TESS-nevű bolygókereső programba.

A Scarsdale középiskola diákja, Wolf Cukier a NASA Goddard űrrepülési központjában volt gyakornok a nyár folyamán és komoly eredményeket ért el már a gyakornokságának kezdetén.

A TESS-programban összegyűjtött adat alapján megtalálták a TOI 1338 b bolygót 1300 fényév távolságra a Pictor csillagképben. Ez a rendszer egyetlen bolygója, két csillaggal. A bolygó a Neptunusz és a Szaturnusz mérete között van - írja a CNN az eredményekről.

null

null

"A szakmai gyakorlatom körülbelül három napja tartott, amikor láttam egy jelet a TOI 1338. nevű rendszerből. Először azt hittem, hogy csillagfogyatkozás, de az időzítés nem stimmelt. Aztán kiderült, hogy egy bolygó" - mondta a középiskolás.

Cukier eredménye kulcsfontosságú volt az azonosításhoz.

Kétperces műveltségi kvíz: mennyit tudtok a világegyetemről?

Mindig is szerettétek a csillagászatot? Ezzel a teszttel azt próbálhatjátok ki, tudtok-e válaszolni a világűrrel, a Naprendszerrel és az űrutazással kapcsolatos kérdésekre.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.