szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tavaly is több ezer diák járta be Európát a DiscoverEU uniós kezdeményezéssel. Most újra jelentkezhettek az ingyenes európai utakra.

A 2018. júniusi első pályázati forduló óta csaknem 50 ezer fiatal kapott utazási igazolványt. A következő jelentkezési időszak 2019. november 28., csütörtök, közép-európai idő szerint déli 12 óráig tart.

A kezdeményezés elsősorban vasúton utazva (kivételes esetekben, pl. szigeteken vagy távoli területeken élők esetében más közlekedési eszközökkel is) használható fel.

Kik jelentkezhetnek?

  • akik 2001. január 1. és 2001. december 31. között születtek (a két dátumot is beleértve),
  • azon országok valamelyikének az állampolgári, amelyek a nyertes jelentkezők kiválasztásáról szóló döntés időpontjában az Európai Unió tagállamai.
  • illetve ahhoz, hogy a jelentkezés érvényes legyen, a jelentkezési lapon meg kell adni helyesen a személyazonosító igazolvány vagy útlevél számotokat.

Ha kiválasztanak benneteket, legalább 1 és legfeljebb 30 napig utazhattok majd 2020. április 1. és 2020. október 31. között. A feltételekről és a jelentkezésről bővebben itt olvashattok.

Meddig lehet jelentkezni?

2019. november 28., csütörtök, közép-európai idő szerint déli 12 óráig jelentkezhettek.

Ezek a legjobb gazdasági egyetemek: itt a 2020-as felsőoktatási rangsor

A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara vezeti a gazdasági képzéseket indító intézmények hallgatói és oktatói kiválóság alapján összeállított rangsorát. Újságárusoknál a HVG Diploma 2020 kiadványa.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.