szerző:
Eduline

Az általános iskolai és középiskolai kötelező olvasmányok megszerzése nem csak a megvásárlást jelentheti, több pénztárcakímélő lehetőség is van, ami lehet, hogy máshogy is könnyebbé teheti a diákok életét.

©

Az első lehetőség, a Magyar Elektronikus Könyvtár. Itt a legtöbb olvasmányt ingyen és bármilyen eszközről meg lehet találni, sőt, nem csak a kötelezőket. A kereső segítségével könnyedén meg lehet találni a keresett olvasmányt. Ám itt nem ér véget a lehetőségek tárháza, ugyanis a könyvtárnak van saját alkalmazása telefonra, ahol e-book és hangoskönyv formátumban is megtalálhatóak az iskolai olvasmányok.

©

Ezen felül több olyan oldal és alkalmazás létezik, ahol ingyenesen megtalálhatóak a kötelező olvasmányok. Így a telefon nem hátráltat, hanem segít a tanulásban. Bárhová elvihető, akár egyszerre több könyv is kis helyen, könnyen kereshettek benne, és a memóriát sem foglalja, hiszen bármikor letörölhető és újratelepíthető.

Izgalmas irodalmi kvíz: tudjátok ki bújik a versek mögött?

Sokan a rímekről, kifejezéseikről vagy a versformáról könnyedén felismeritek híres magyar irodalmi alakjainkat, hiszen mindenki tanult róluk az iskolában. Vajon képekről is mindenkit felismernétek? Lássuk, mennyire emlékeztek a versek mögött megbújó arcokra. Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel. Itt találjátok a tesztet: Ha több kvíz is érdekel, kattints ide.