szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Arra kíváncsiak, az ország különböző intézményeiben milyen erkölcsi és anyagi megbecsülésre számíthatnak a pedagógusok.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a felmérésben többek között kíváncsi arra, milyen óvoda-, iskolakezdési támogatást kapnak a tanárok, illetve támogatják-e például a közlekedésüket.

Felteszik azt a kérdést is, hogy az intézményen kívül megvalósuló programok költségét ki állja az egyes intézményekben, de szó esik a nyári táborokról, helyettesítésről, és az erkölcsi megbecsülésről is. A szakszervezet azt ígéri, az eredményeket közzé fogják tenni.

PDSZ: nem igaz, hogy a közalkalmazotti jogviszony akadályozza a szakoktatók bérének emelését

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete az oktatásban dolgozó bármely munkavállalói csoport élet- és munkakörülményeinek javulását üdvözli, ám a szakképzésben beharangozott 30 százalékos béremeléssel kapcsolatban több dologra figyelmeztet - írja közleményében a PDSZ, amely az összes oktatásban dolgozót érintő jelentős béremelést követel a közalkalmazotti jogviszony fenntartása mellett.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.