szerző:
Edupress

Az MKB Bank október 5-én, Budapesten adta át a 12 éve működő ösztöndíjprogramjában idén részesülő tanulóknak járó okleveleket. A programban 100 diák vesz részt, akik havi 16 ezer forintos támogatásban részesülnek az általános iskola harmadik osztályától akár a felsőfokú tanulmányok befejezéséig. Az idén végzettekkel tíz fölé nőtt a programban részt vett diplomások száma, közülük többen a kezdetektől, 2007 óta részesülnek a támogatásban.

©

A bank és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat már tizenkét esztendeje működteti a tehetséges, ám nehéz anyagi körülmények között élő gyermekek és fiatalok tanulmányait elősegítő kezdeményezést.

Az ösztöndíj célja, hogy kiváló tanulmányi átlagot elérő, de hátrányos szociális helyzetű gyermekeket támogasson. Az ösztöndíjra mindazon tanulók pályázhatnak, akik az általános iskola 1. és 2. osztályát befejezték, tanulmányi átlaguk 4,5 fölött van, és családjukban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 35 000 forintot fejenként.

Az MKB a jó tanulmányi eredmény megőrzése esetén egészen az egyetemi-főiskolai diploma megszerzéséig folyósítja az ösztöndíjat, és minden tanév kezdetén oklevéllel jutalmazza azokat a gyermekeket, akik részt vehetnek a programban. Az ösztöndíjban részesülő idei végzősök között akad közgazdász, fogorvos, vegyészmérnök és sportmenedzser is, közülük többen a kezdetek, az 1997-es indulás óta vettek részt a programban.

A fiatalok érdekében tett erőfeszítésekben a banknak hosszú évek óta kiemelt partnere a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. "Az ösztöndíjban részesülők közel harmada jelenleg is valamelyik felsőfokú oktatási intézmény hallgatója" - tájékoztatott az MKB Bank elnök-vezérigazgatója, Erdei Tamás.

edupress