szerző:
Eduline

Bár az Oxford és a Cambridge - vagyis az Oxbridge - világklasszis oktatást nyújt a hallgatóknak, ugyanezt más...

A Cambridge: tényleg a legjobb?
©

Bár az Oxford és a Cambridge - vagyis az Oxbridge - világklasszis oktatást nyújt a hallgatóknak, ugyanezt más nagy-britanniai intézményekben is meg lehet kapni - írja egy, a Cambridge-re készülő diák a Guardian blogrovatában.

A két egyetem 800 éve a tudomány fellegváraként mutatja be magát, az oxfordi és cambridge-i diákoknak pedig azt mondják, ők mindenkinél jobbak - a Guardian szerzőjének egyszer még kezet is csókoltak, amikor meghallották, hogy hol fog tanulni.

Bár az Oxbridge 26 minisztert, 58 Nobel-díjast és 150 olimpiai érmet adott az országnak, más intézmények is szép eredményeket érnek el - írja a diák. A London School of Economics and Political Science (LSE) például 18 Nobel-díjassal és 50 állami vezetővel büszkélkedhet. A University College Londonba (UCL) 150 országból érkeznek hallgatók, az intézménynek pedig 300 külföldi egyetemmel van kapcsolata. A legnagyobb diákszövetség a Manchesteri Egyetemen működik.

A Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb, 2012/2013-as világrangsorában az UCL egyébként megelőzte az Oxfordot: előbbi a negyedik, utóbbi az ötödik helyen végzett. A Cambridge a második, az Imperial College London pedig a hatodik lett. A részleteket itt találjátok. A Guardian nagy-britanniai rangsorát viszont már harmadik éve az Oxbridge vezeti: erről itt olvashattok.