szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan itt a ZH-hét és a vizsgaidőszak, ezzel együtt növekednek az egyetemisták kiadásai. Tankönyvek? Nyomtatás? Nasi? Most összegyűjtöttünk nektek néhány egyszerű tippet, amivel akár több ezer forintot spórolhattok.

Iratkozzatok be a legközelebbi könyvtárba

Így csak az egyszeri beiratkozási díjjal kell számolnotok, utána viszont könnyedén beszerezhetitek a tanulmányaitokhoz szükséges szakirodalmakat, tankönyveket, DVD-ket, CD-ket, ahelyett, hogy újonnan kellene megvásárolnotok őket. Persze fontos, hogy ne hagyjátok az utolsó pillanatra a kölcsönzést, mert a vizsgaidőszak közeledtével gyorsan elkapkodják a legfontosabb köteteket.

Spórolási tippek egyetemistáknak: így akár több ezer forintot is megtakaríthattok

Az utóbbi napokban több olyan ötletet is mutattunk, amivel több ezer forintot is spórolhattok. Most összegyűjtöttük, hogy mehettek kedvezményesen moziba, színházba vagy múzeumba, hogy spórolhattok az utazással és a tankönyvekkel.

Spóroljatok a jegyzeteken

Olvasgassátok a jegyzeteiteket laptopon, tableten vagy e-book olvasón, ahelyett, hogy kinyomtatnátok őket. Ha mégis jobban szerettek papíralapon olvasni és ilyen formában tanulni, akkor kétféleképpen is spórolhattok – válasszátok a kétoldalas nyomtatást vagy csökkentsétek a méretet és nyomtassatok akár két doksit is egy oldalra. A patronnal is tudtok spórolni, ha olyan betűtípust választotok, aminek a nyomtatásához kevesebb tinta szükséges.

Ha tehetitek, vigyetek otthonról enni- és innivalót

A vizsgaidőszak alatt a fáradtság és a stressz leküzdése miatt sokkal több kávé és nassolnivaló fogy, éppen ezért érdemes erre már otthon felkészülni. Vigyétek magatokkal termoszban a kávét, csináljatok otthon szendvicset, illetve vigyetek otthonról csokit. Fel sem tűnik, de ezekre vagyonokat el lehet költeni a drága büfékben.

Öt dolog, amit minden diplomázó egyetemista átél az utolsó évben

Akár alap- akár mesterszakos diplomamunkáról van szó, ezeket a legtöbb egyetemista megismeri az utolsó évében. Összegyűjtöttünk pár dolgot, amivel minden végzős találkozik.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.