szerző:
Eduline

Nyilvánosságra hozták az őszi érettségit szervező iskolák listáját, szeptember elejéig jelentkezhettek a vizsgákra. Itt vannak a legfontosabb dátumok és az új szabályok.

©

Meddig jelentkezhettek az őszi érettségire?

Szeptember 5-ig adhatjátok le a jelentkezési lapotokat, amelyeket a vizsgaszervezésre kijelölt középiskolákban szerezhettek be - erről bővebben itt olvashattok.

Mikor tartják a vizsgákat?

Az írásbeliket október 10-e és 27-e között írják a diákok, magyarból október 13-án, matekból 14-én, töriből 15-én, angolból 16-án, németből pedig 20-án érettségizhettek. Az emelt szintű szóbelit november 6-tól 10-ig, a középszintűt pedig november 17-től 22-ig tartják. A tárgyankénti listát itt találjátok.

Milyen tárgyakból érettségizhettek?

Az idén több tárgyból megszűnt az érettségi, így többek között ábrázoló és művészeti geometriából, a magyar népzene alapjaiból, hangtani és akusztikai ismeretekből, illetve hangkultúrából sem érettségizhettek már. A négy kötelezővel együtt összesen hetvenkilenc tárgyból tehettek ősszel érettségit, a teljes listát az Oktatási Hivatal honlapján találjátok.

Hogyan változott az előrehozott érettségi?

Az idei változások közé tartozik, hogy előrehozott érettségit nem tehettek minden tárgyból, csak informatikából, élő idegen nyelvből és latinból. Ráadásul annak ellenére, hogy az őszi időszakban az előrehozott érettségi a legnépszerűbb vizsgatípus - tavaly az érettségizők fele ilyet tett - megszüntették ezt a lehetőséget, ezentúl csak tavasszal lesznek előrehozott vizsgák.

Kiskapu itt is van: ha már van egy előrehozott, középszintű érettségitek az adott tárgyból, és most szintemelő, tehát emelt szintű vizsgát tennétek, ez ősszel is lehetséges (kivéve latinból). Az érettségi legfontosabb változásairól itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!