szerző:
Eduline

Meddig nyújthattok be fellebbezést a felvételi eredménye ellen? Mit kell a kérvénybe írni? Itt vannak a legfontosabb tudnivalók.

Meddig lehet fellebbezni?

A besorolási döntés közlésétől számított tizenöt napon belül - mivel az idén nem postán kapjátok meg a hivatalos értesítést, hanem az e-felvételi felületéről tölthetitek le, a besorolási döntés publikálását követő első e-felvételis belépéstől számolják a tizenöt napot (a részletes szabályokat itt találjátok).

Milyen kérvényt kell írni?

A Felvi kérvénytárából tölthetitek le a dokumentumot, pársoros indoklással el kell látnotok - le kell írnotok, ha nem jól számolták ki az összpontszámotokat, vagy ha más szabálytalanság történt. A 2014-es felvételi összes ponthatárát itt találjátok.

Hová kell küldeni a kérvényt?

Az emberi erőforrások miniszterének címezve, az Oktatási Hivatal postacímére kell küldeni (1380 Budapest, Pf. 1190).

©

Nem érkezett meg időben a nyelvvizsgám. Most még elküldhetem?

Utólag nem fogadnak be dokumentumokat, úgyhogy nem.

A gyakorlati vizsga eredményét nem tartom korrektnek. Kinél reklamálhatok?

Az adott felsőoktatási intézményben - a részletekről is ott kérhettek információt.

Mikor döntenek a kérvényről?

A kérelmet az Oktatási Hivatal megvizsgálja, és ha indokoltnak találja, saját határozatát harminc napon belül módosítja. Ha nem tartja indokoltnak, a határidőt követő öt munkanapon belül az Emberi Erőforrások Minisztériumának felterjesztik elbírálásra. A fellebbezés elbírálásának határideje negyven nap, amelyet - indokolt esetben - negyven nappal meghosszabbíthatnak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!