szerző:
Eduline

Azon gondolkoztok, hogy az érettségi után külföldi egyetemen, főiskolán folytatjátok? Megnéztük, mi a jelentkezési határidő a különböző országokban és intézményekben, ha 2015 őszén szeretnétek elkezdeni a tanulmányaitokat.

©

Fontos: ha már eldöntöttétek, hová jelentkeztek, mindenképpen nézzétek meg az adott egyetem, főiskola honlapját is - a határidők ugyanis eltérhetnek, különösen a pótfelvételin. Az alábbi dátumok a rendes felvételi eljárásra vonatkoznak, és évről évre hasonlóak.

Nagy-Britannia

Angliában és Skóciában a legtöbb alapképzésre január 15-ig jelentkezhettek. Ha orvosi, fogorvosi vagy állatorvosi képzésre szeretnétek járni, jóval előbb, legkésőbb 2014. október 15-ig kell felvételiznetek, és ez a határidő az Oxfordi, illetve a Cambridge-i Egyetemen is. Néhány művészeti és dizájnkurzusra viszont 2015. március 24-ig jelentkezhettek.

USA

Az amerikai egyetemek saját határidőt szabnak a felvételin: a legtöbb intézménybe decemberig vagy januárig felvételizhettek, de van, ahová májusig be lehet adni a jelentkezéseket. A Harvardon és a Columbián például január 1., a Yale-n a legtöbb szakra pedig január 2. a határidő.

Németország, Ausztria

A németországi képzésekre, amelyek októberben kezdődnek, július 15. a határidő, az ausztriai egyetemekre, főiskolákra pedig egészen szeptember 1-ig jelentkezhettek.

Svédország, Dánia, Norvégia

A svédországi felsőoktatási intézményekbe január 15-ig, a norvég egyetemekre, főiskolákra pedig március 1-ig jelentkezhettek. Dániában március 15. a jelentkezési határidő.

Továbbtanulás külföldön

Cikksorozatunkban az egyes országok felsőoktatási rendszeréről, a jelentkezés feltételeiről és menetéről olvashattok.

Németország

Ausztria

Skócia

Dánia

Norvégia

Írország

Svédország

Finnország

A külföldi ösztöndíjakról szóló összes cikkünket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!