szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A nehéz körülmények közül érkező diákoknak tervezett rendszerrel 2022-től lehetne majd az egyetemen tanulni.

Ez a bejelentés a vírushelyzet miatt amúgy is egyre feszültebb légkörben érkezett - írja a Guardian. Anglia már év elején bejelentette, hogy a tavalyi döntésükhöz hasonlóan, idén sem tartanak érettségi és év végi vizsgákat. A diákok valószínűleg az év végi jegyüket kapják majd meg vizsgajegyként is.

A tervek szerint a Cambridge-i Egyetem hamarosan bevezeti az új támogatást - egyéves ingyenes képzés formájában -, amivel azokat az alapvetően hátrányos helyzetű diákokat is szeretnék segíteni, akik esetleg a koronavírus-járvány még nagyobb hátrányba kerültek.

Az alapképzésük előtt így a hallgatók egy évig az egyetem képzésein tanulhatnának művészeti, bölcsész vagy társadalomtudományi területen, ha pedig az itt megszerzett tudással valóban az egyetemen hallgatói szeretnének lenni, folytathatják tanulmányaikat egy alapképzésen. Abban az esetben pedig, ha nem Cambridge-ben terveznek, hanem más intézményt választanának, az egyetem segítene megtalálni a tökéletes képzést - közölték.

Ha bevezetik, többek között azok a tanulók nyerhetik majd el az egyéves támogatást, akik hátrányos (anyagi) helyzetű családból jönnek, nem tudtak megfelelő végzettséget szerezni vagy olyan iskolákból indulnak, ahonnan alapvetően kevesen jelentkeznek egyetemre. A kiválasztott 50 hallgató 2022 októberében kezdheti majd az egyetemet a Cambridge-en.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!