szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pályaválasztás előtt álltok? Ajánlunk néhány ingyenes kérdőívet, tesztet, amellyel könnyebb lehet a döntés. Ezekkel kideríthetitek, milyen képzés vagy éppen szakma való nektek, de önismereti témában is előrébb juthattok.

Képzések

A Szegedi Tudományegyetem pályaorientációs kérdőíve segíthet abban, hogy eldöntsétek, milyen képzésen érdemes továbbtanulnotok. A kvíz segítségével átgondolhatjátok érdeklődési területeiteket, tulajdonságaitokat és céljaitokat. Az anonim teszt kitöltése után visszajelzést kaptok többek között arról, hogy milyen képzések illenek hozzátok a leginkább.

Foglalkozásválasztó

A következő teszt már egy komplexebb kérdéssort takar. Meghatározhatjátok vele az érdeklődési irányaitokat, valamint a munkahellyel kapcsolatos kompetenciákra és az általatok "elvárt" értékekre is kitér, így kaptok majd a végén egy foglalkozásokat tartalmazó listát is. A Felvi több lépésből álló foglalkozásválasztó tesztjét itt éritek el. Fontos, hogy a kitöltést a belépés után tudjátok csak elérni, de cserébe el is menti a kitöltéseteket, így akár később is visszanézhettek az eredményekre.

Önismeret

Ha a személyiségetekkel kapcsolatban töltenétek ki kvízt, ajánluk ezt az oldalt, ahol egy skálán kell kijelölnötök a kérdésekre adott válaszokat. Ezek "egyetértek" vagy "nem értek egyet" értékek között mozognak. A kvíz kitöltése után az oldalon megadott tizenhat személyiségtípus közül sorolnak majd titeket egybe - ez is hozzásegíthet titeket a megfelelő munka, célirány meghatározásához.

OKJ-s képzéseket kerestek? Itt egy kis segítség a szakképzési listákhoz

Szeretnétek OKJ-s képzésen tanulni, de nem tudjátok, hogyan és hol találjátok a szakmák listáját? Most összeszedtünk pár hasznos oldalt a keresgéléshez. Ha jövőre lépnétek be a szakképzésbe, akkor pedig mutatjuk a változásokat és a 2020-as listát.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!