szerző:
Eduline

Újabb háromnapos hétvége jön: május 1-je hétfőre esik, így május első tanítási és munkahete négynapos lesz.

©

Az extra szabadnapnak valószínűleg mindenki örül, az idén érettségizőknek azonban kifejezetten jól jön: az írásbeli vizsgák május 5-én, a nemzetiségi nyelvi és irodalmi érettségivel kezdődik, a legtöbb végzős azonban először május 8-án, hétfőn vizsgázik majd - magyar nyelvből és irodalomból. Így plusz egy napuk lesz a felkészülésre.

Ilyen lesz a 2017-es tavaszi érettségi: íme, a teljes vizsganaptár

Csak hogy pontosan kiszámolhasd, hány napot tudsz még tanulni. Ebben a tanévben először a nemzetiségi nyelv és irodalom érettségiket szervezik meg, ide május 5-én reggel 8 órára várják a diákokat. A többségnek azonban csak ezután, hétfőn, azaz 8-án kezdődnek meg a vizsgák, szokás szerint a magyarérettségivel.

A következő háromnapos hétvégére egyébként nem kell majd sokat várni, pünkösd hétfő június 5-én lesz, így aznap sem kell majd munkába, egyetemre, iskolába menni.

Augusztus 20-a viszont vasárnapra esik, október 23-a hétfői nap lesz, november 1-je pedig szerdai.

Mikor lesznek szombati munkanapok 2017-ben? Jó hírünk van

Úgy tűnik, 2017-ben egyetlen szombati munkanap/tanítási nap sem lesz. Nincs olyan ünnepnap, amely ebben az évben keddre vagy csütörtökre esne - ha lenne, szabadnappá nyilvánítanák az azt megelőző/követő munkanapot, amelyet aztán egy szombati napon kellene ledolgozni. 2017-ben az első munkaszüneti nap március 15-e lesz, de mivel a nemzeti ünnep szerdára esik, a hétfő-kedd és a csütörtök-péntek is munkanap lesz azon a héten.