szerző:
Eduline

Részegen tombolt, négy fiú diákot pedig bántalmazott is egy tanár az egyik Veszprém megyei középiskolai osztály kirándulásán.

©

A Blikk azt írta, a diákok Balatonszárszóra utaztak, az osztályfőnök az egyik szaktanárt kérte fel, hogy ügyeljen a tizenévesekre, amíg tart a kiándulás.

Az egyik diák édesanya szerint a tanár már a vonaton inni kezdett, akkor is kocsmázni ment, amikor a gyerekek fagylaltjaikra vártak. Később a szálláson minden fiútól elkobozta a táskákba rejtett alkoholos italokat.

"Éjfél tájékán a fiam szobájából az egyik barátja kiment a folyosóra. Útközben összefutott a tanárral, megkérdezte tőle, hogy mi a helyzet? Erre már csattant is az első pofon" – mondta a lapnak a szülő, hozzátéve: "két akkora ütést vitt be neki, hogy elvágódott a földön. A fiamék kinyitották az ajtót a csattanás hangjára, majd a tanár feléjük indult. Egyiküket mellkason vágta, míg egy másik gyereket a lábánál fogva rántott le az ágyról. A fiam a fal mellé húzódott menedéket keresve: a fejét takarta, így csak a combját érte el".

A diákoknak végül sikerült kiszorítani az őrjöngőt a szobából, az ablakon át kiabáltak segítségért. A randalírozásnak az osztályfőnök vetett véget, aki rendőrt hívott, több szülő pedig feljelentést tett. A Blikk úgy tudja, a tanárt felfüggesztették a munkavégzés alól.