szerző:
Eduline

Meddig lehet jelentkezni a 2019-es központi írásbeli felvételire? Itt találjátok a választ.

©

A diákok 2018. december 7-ig jelentkezhetnek a központi írásbeli felvételi vizsgára.

Fontos, hogy ez a jelentkezési lap csak az írásbelire vonatkozik, ne tévesszétek össze azzal az űrlappal, amellyel a középiskolákba jelentkeztek.

Arról, hogy mi alapján döntenek az iskolák a jelentkezők felvételi kérelméről, bővebben itt olvashattok.

A HVG ismét elkészítette a legjobb 100 gimnázium listáját. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, az iskolai nyelvoktatásról, beiskolázási költségekről, az iskolaválasztásról, szakgimnáziumokról. A HVG középiskolai rangsorát rendeljétek meg itt vagy keressétek az újságárusoknál.

Középiskolai felvételi: milyen szempontok alapján rangsorolják a jelentkezőket?

Mi alapján döntenek a középiskolák a diákok felvételi kérelméről? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk. Minden középiskolában azonosak a felvételi szabályok? Csak azok kerülhetnek be, akik megírják a felvételi tesztet? A középfokú iskolák a jelentkezőket háromféle szempontrendszer alapján rangsorolhatják: vagy kizárólag az általános iskolai tanulmányi eredményeket veszik figyelembe, vagy az általános iskolai jegyeket és a központi írásbeli felvételin szerzett pontszámot, vagy a jegyeket, az írásbeli és a szóbeli felvételi eredményét.