szerző:
Eduline

Fontos határidők jönnek januárban: akár a középiskolai, akár az egyetemi-főiskolai felvételire vagy külföldi tanulásra készültök, érdemes észben tartani a következő dátumokat.

Dokumentumpótlás a keresztféléves felvételin: január 8.

Január 8-ig tölthetik fel az e-felvételi rendszerébe a hiányzó dokumentumokat, például a diploma és a nyelvvizsga másolatát, a hátrányos helyzetről szóló igazolásokat a keresztféléves felvételizők. Ha nem tudjátok elektronikusan pótolni a dokumentumokat, az Oktatási Hivatal címére (1443 Budapest, Pf. 220) is elküldhetitek.

Ugyaneddig a határidőig visszavonhattok jelentkezési helyeket, egyszer módosíthatjátok a jelentkezési sorrendet, sőt ha egy szaknak csak az önköltséges formáját jelöltétek meg, most még kiválaszthatjátok az államilag támogatottat is, és fordítva. Emellett ellenőrizhetitek és módosíthatjátok a személyes adataitokat is. A keresztféléves felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Ponthatárhúzás: január 22.

A keresztféléves felvételi ponthatárait várhatóan 2015. január 22-én hozzák nyilvánosságra. A hivatalos értesítést - az úgynevezett besorolási döntést - nem postán kapjátok majd meg, hanem az e-felvételi rendszeréből tölthetitek le. Ha elérhetővé válik a besorolási döntés, e-mailben kaptok értesítést, legkésőbb január 25-ig.

©

Középiskolai írásbeli felvételi: január 17.

Január 17-én, 10 órakor kezdődik a középiskolákba felvételizők központi írásbeli vizsgája. Ha egy diák alapos ok miatt nem tud elmenni vizsgázni, január 22-én írhatja meg a pótló írásbelit. Az eredményeket február 5-én küldik ki a felvételizőknek. A középiskolai felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Campus Hungary-ösztöndíjak: január 30.

Meghirdették a Campus Hungary jövő évi ösztöndíjait, amelyekre a konvergencia régiók (Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl és Dél-Dunántúl) egyetemeinek és főiskoláinak hallgatói, munkatársai pályázhatnak. A külföldi utak, szakmai gyakorlatok és részképzések megvalósítására 2015. március 16. és június 30. között lesz lehetőség. A megélhetési költségektől függően 46-316 ezer forintos ösztöndíjat nyerhettek el, és bárhová utazhattok, ha az egyetemetek, főiskolátok is beleegyezik. A jelentkezési határidő január 30. Bővebb infót itt találtok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!