szerző:
Eduline

A magyar oktatási rendszerről tart nyílt fórumot szombaton a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Civil Közoktatási Platform, amelyre meghívták a politikai pártokat is. A Fidesz és a KDNP már jelezte, hogy nem vesz részt rajta.

©

Az érdekképviseletek célja, hogy a választás előtt mindenki megismerhesse a pártok oktatáspolitikai elképzelését, mivel szerintük a magyar oktatási rendszer nagyon elavult, nem ad az életben használható tudást, ezért gyökeres változásra van szükség az oktatásban - számolt be a Hír TV.

„El kell indulnia annak a jól moderált diskurzusnak a szülők körében, a diákok körében, a pedagógusok körében, hogy lássuk azt, hogy most hol tartunk, és amit tapasztalunk, az mivel van összefüggésben. Elavult pedagógiai kultúráról beszélünk, nagyon rossz oktatási struktúráról. Ki kell mondaniuk az egyes szereplőknek, hogy felismerik, a dolgok rosszak, meg kell érteniük, hogy miért rosszak, és el kell kezdeniük gondolkozni azon együtt, hogy hogyan lehet megoldani” – mondta Ercse Kriszta, a Civil Közoktatási Platform ügyvivője.

Az a céljuk, hogy droidokat csináljanak belőlünk - újra az oktatásért tüntettek a Kossuth téren

A másfél héttel ezelőtti diáktüntetés után újabb demonstrációt tartottaka Kossuth téren: több százan tiltakoztak az iskolák militarizálása, a "korszerűtlen és megterhelő oktatási rendszer, a megfélemlítés" ellen. A demonstráción bejelentették: nyolc párt oktatáspolitikusaival együtt kidolgoztak egy "oktatási minimumot". "A bólogató csinovnyikoké a pálya" "Karácsonyi meglepetésként kapták az iskolák a HIT-tételre kötelező utasítást.

Orbán Viktorral vitáznának a diákok - ha nemet mond, újabb tüntetés jön

Nyilvános vitára hívják Orbán Viktort, akinek február 7-ig kell választ adnia. Ha nem áll ki vitázni a diákokkal, február 23-ra újabb tüntetés szerveznek - ezt jelentette be a Független Diákparlament. Ahogy arról korábban beszámoltunk, két hete több ezren tüntettek az igazságosabb, demokratikusabb, diákközpontú és modern, a tanulókat nem túlterhelő oktatási rendszerért, sőt ultimátumot is adtak a kormánynak.