szerző:
Eduline

Diákolimpiák, nemzetközi versenyek - elsöprő sikert arattak a magyar diákok a rangos nemzetközi és világversenyeken. Nem csak bronz és ezüst, de aranyérmeket is szereztek a középiskolások főleg reál és természettudományi tárgyakból. Így arattak sikert Japántól Kanadán át egészen Fehéroszországig.

©

Az Eduline is beszámolt a legtöbb versenyen elért sikerekről. Lássuk az ebben az évben megszerzett érmeket, címeket a különböző tantárgyakból.

Hetedik helyen a nemzetek rangsorában: matematika

Az európai lányoknak szervezett matematikai olimpiáról minden magyar versenyző valamilyen éremmel tért haza. Ezzel Magyarország a 7. helyen végzett a nemzetek rangsorában az 51 résztvevő ország között. A Nemzetközi Matematikai Diákolimpián több ezüst- és bronzérmet szerzett a magyar csapat, amivel összesítve 15. lett az országok közötti pontversenyben. De második helyezést szereztek a magyar diákok a bukaresti nemzetközi matematikai versenyen is, sőt egyéniben aranyérem is született.

Érmek kémiából

Három ezüst- és három bronzérmet nyert a magyar csapat a Minszkben rendezett Nemzetközi Mengyelejev Diákolimpián. Négy érem született az 50. Nemzetközi Kémiai Diákolimpián, valamint ezüst- és bronzérmet szereztek a II. Nemzetközi Kémiai Tornán a magyar csapatok, sőt a verseny legeredményesebb indulója is egy magyar diák lett.

Biológia, fizika, földrajz

Három ezüstérmet és egy bronzérmet szereztek a magyar diákok a 29. Nemzetközi Biológiai Diákolimpián. Bronzérmes lett a magyar válogatott a Fizikai Világkupán, Pekingben. Ezen a csapatversenyen a középiskolások tudományos problémákat vitatnak meg egymással angol nyelven. Három érmet szerzett a magyar diákokból álló csapat a Nemzetközi Földrajzi Olimpián, amit a kanadai Québec-ben rendeztek meg.

Nyelvészeti, informatikai diákolimpia

Három érmet szerzett a magyar középiskolásokból álló csapat a 2018-as Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián Prágában. A magyar csapat mind a négy tagja érmet szerzett a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián (IOI), amelyet a japán Cukuba városában rendeztek.