szerző:
Eduline

Összesen 4,7 millió euró értékben vásárolhatnak füzeteket, ceruzákat, vonalzókat és más tanszereket a bécsi általános iskolák, a szülőknek így ezekre nem kell költeniük.

©

Az alon.hu azt írja, az osztrák főváros tanévenként összesen 8 millió eurót fordít iskolaszerek beszerzésére, ebből 4,7 millió euró értékben füzeteket, tollakat, vonalzókat, körzőket vásárolnak és olyan alapanyagokat, amelyek a kézimunka- és a technikaórán a barkácsoláshoz szükségesek.

Így ezeket nem a családoknak kell megvenniük, a gyerekek egyszerűen megkapják az órákon. Az alsósok esetében ez tanulónként átlagosan 33 eurós, felsősöknél 47 eurós, a kilenc-tizedikesek esetében pedig évi 70 eurós hozzájárulást jelent az iskolai kiadásokhoz.

A támogatást a városi fenntartású és a magánkézben lévő általános iskolák egyaránt igénybe vehetik.

Így kaphattok akár több tízezres iskolakezdési támogatást: mutatjuk a részleteket

Kik és hogyan kaphatnak önkormányzati iskolakezdési támogatást? Szinte minden településen elérhető a segítség, azonban az összeg és feltételeik eltérhetnek. A A Pénzcentrum összegyűjtötte, hogy a különböző önkormányzatoknál milyen iskolakezdési támogatásokat lehet igényelni. A kérdéseikre érkezett válaszokból kiderül, hogy szinte minden kerületben és városban elérhető a segítség. A 12.