szerző:
Eduline

Az általános iskolába érkező diákok egy része még beszélni sem tud rendesen – ez derül ki, egy tanárok bevonásával készített felmérésből. A szegény gyerekek vannak a legrosszabb helyzetben.

©

500 tanár bevonásával készült egy felmérés Nagy-Britanniában, ami egészen döbbenetes eredményeket hozott – közölte a Daily Mail.

Kiderült például, hogy az elsőbe érkező gyerekek komoly hányada még beszélni sem tud rendesen, otthon még egy épkézláb, értelmes mondatot sem tanult meg összerakni. A tanárok 75%-a találkozott már olyan elsőssel, aki nem tudott kerek mondatokban beszélni.

A tanárok több mint fele szerint probléma, hogy egyes gyerekek a legalapvetőbb utasításokat sem képesek megérteni. Közel 80% szerint ezek a gyerekek akár évekig is küzdhetnek azzal, hogy felzárkózzanak az átlaghoz, de sokan sosem lesznek képesek behozni azt a lemaradást, amit 4-5 éves korukig összeszednek.

Egy kormányzati felmérés szerint a brit gyerekek negyede nem rendelkezik megfelelő kommunikációs készségekkel, amikor megkezdi az iskolát. A szegény családok gyerekeinél ez az arány még rosszabb.