szerző:
Eduline

A település korábbi, fideszes alpolgármesterét nevezték ki a püspökladányi Karacs Ferenc Gimnázium igazgatói posztjára, pályázat nélkül, a tanévkezdés után egy héttel. Petőné Papp Margit jelenleg is önkormányzati képviselő, és az őszi választáson is indul fideszes jelöltként - írja a 444.hu.

©

Miután lejárt a korábbi igazgató megbízatása, senki sem pályázott a Karacs Ferenc Gimnázium intézményvezetői posztjára. Augusztusban a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) az egyik helyettest Pierog Istvánnét bízta meg az intézmény vezetésével, őt a tanári kar többsége is támogatta. Szeptember 9-én ugyanakkor váratlanul új igazgatót neveztek ki - írja a 444.hu. A püspökladányi intézmény gimnázium, szakközépiskola, szakiskola és kollégium is egyben, több mint 100 munkavállalóval és ugyanennyi diákkal.

Az új intézményvezető Petőné Papp Margit, a város korábbi fideszes alpolgármestere, jelenleg is önkormányzati képviselő, és fideszes jelöltként az őszi választáson is indul. A portálnak nyilatkozó egyik tanár szerint nagyon nem szerencsés, hogy a tanévkezdés után egy héttel nevezték ki az új igazgatót, amikor már elkezdődött az oktatás, és a beosztások is elkészültek. "Most mindent lehet kezdeni elölről" - mondta.

A Klik szerint azonban teljesen természetes módon alakultak a dolgok, és Petőné Papp Margit mellett szól "szakmai tudása, felkészültsége, szakmai múltja, illetve hogy korábban már látott el magasabb vezetői feladatot Püspökladányban". Mi változott a közoktatásban a 2014/2015-ös tanévben? Összefoglalónkat itt olvashatjátok.

Az új intézményvezető ugyanis egy ideig a településen működő Többcélú Oktatási, Nevelési Intézményt is vezette: a posztról 2012 nyarán mondott le, miután kiderült, hogy az intézménynek összesen 80 millió forintos tartozása van. Ebből végül 30 milliót az önkormányzat fizetett ki.

A tanárok közül nyolcvanan levelet írtak Balog Zoltán emberierőforrás-miniszternek, amelyben az intézményvezető-helyettessel szembeni eljárás miatt tiltakoznak. Látatlanban döntött a minisztérium közel 1000 tanuló és több mint 100 dolgozó sorsáról. Ezt az eljárást megalázónak és elfogadhatatlannak tartjuk" - áll a levélben. Leszbikus szülei miatt nem vettek fel egy diákot az egyik Waldorf-iskolába: erről itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!