szerző:
Eduline

Több évtizeden keresztül molesztálták tanítványaikat a New York-i Horace Mann School pedagógusai – legalábbis ezt...

Horace Mann School
©

Több évtizeden keresztül molesztálták tanítványaikat a New York-i Horace Mann School pedagógusai – legalábbis ezt állítja egy egykori diák. Amos Kamil 1982-ben végzett az intézményben, most beszélt először arról, hogy milyen rettegésben teltek mindennapjai az iskolában – írja a Daily Mail.

„Az egyik énektanár európai körutazásra vitt néhány diákot, és többször is megerőszakolta őket. Egyikük, egy Ben nevű fiú később öngyilkos lett. Egy másik pedagógus pedig követett minket a zuhanyzóba” – idézte fel emlékeit a férfi, aki 14 évesen került az iskolába. „Az egyik fiú rögtön megmutatta, hogy kik azok a tanárok, akiket jobb elkerülni. Perverznek nevezte őket” – tette hozzá Amos Kamil.

Bár saját bevallása szerint őt nem molesztálta egyetlen tanár sem, az igazgató egyszer alkohollal kínálta, és elhívta magához, de ő nemet mondott az invitálásra. A Horace Mann School vezetése mindent tagad. Az intézmény nagy hírnévnek örvend New Yorkban: számos volt diák nagy karriert futott be. A tandíj is borsos, egyetlen tanévért több mint 9 millió forintot kérnek a szülőktől. Nemrég egy londoni iskolában robbant ki hasonló botrány – az esetről itt olvashatsz bővebben.