szerző:
Eduline

Tovább gyűrűzik a botrány a Budai Nagy Antal Gimnázium igazgatóváltása körül. Most ugyanis plágiummal gyanúsítják a Czunyiné Bertalan Judit javaslatára kinevezett igazgatót – írta a nol.hu.

©

Manolovitsné Erdőközi Orsolyát annak ellenére nevezték ki a gimnázium élére Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár javaslatára, hogy pályázatát sem a szülői, sem a diák-munkaközösség, sem a tantestület nem támogatta. Ám nemcsak a pályázatát, hanem őt magát sem – ismerték őt korábbról, mert volt időszak, amikor ebben az iskolában tanított – írta a nol.hu.

Az önkormányzat, amelynek véleményezési joga van, nem lép: Karsay Ferenc polgármestert hiába keresték meg a kétségbeesett szülők, nem tett semmit. Sebes Gábor, a kerület oktatási bizottságának elnöke pedig a szülők felháborodását pártpolitikai mezőbe igyekezett terelni.

Időközben súlyos gyanú merült föl Manolovitsné pályázatával kapcsolatosan is, ami több ponton is megegyezik egy két évvel ezelőtti pályázattal. Azt Győri Istvánné, egy tiszaalpári általános iskola igazgatója nyújtotta be.

A feltűnő egyezéseket a „Szeretünk Budai Nagy Antal Gimnázium” elnevezésű szülői közösség szúrta ki az interneten. A közösség képviselője, Lukácsi Krisztina a lapnak azt mondta: „Döbbenten állunk a tények előtt, hiszen azt tudtuk, hogy Manolovitsnénak még csak intézményvezető-helyettesi tapasztalata sincs, de arra nem gondoltunk, hogy egy tapasztalt kollégájától plagizál.Úgy gondoljuk, nem vezethet olyan valaki egy nagy múltú gimnáziumot, aki plágiummal nyer, hiszen ilyen ember nem lehet gyerekeink erkölcsi példaképe”.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!